Turmål

Vi har i lokalområdet aftaler med 12 lodsejere, som siden institutionens start velvilligt har stillet deres jord til rådighed for os. Det gør, at vi har mulighed for at bruge forskellige naturområder, såsom skov, mark, sø og bæk, så vi kan tage på både korte eller længere ture i lokalområdet. Vi har også mulighed for at tage den offentlige bus både mod Kolding og Egtved/Billund.

Vi er i Børnegården i gang med et lille projekt omkring vores turmål og særlige steder i Vester Nebel - I kan følge det her https://drive.google.com/open?id=1UixvCrcFPM_QInHTGk9eGlCmLjk&usp=sharing

Mågeøen Er en lille ø, midt i Nørresø, som er den nordligste del af Donssøerne. Her yngler hvert forår en masse hættemåger, som under megen larm farver den lille ø helt hvid. Vi er selvfølgelig ikke på selve øen, men har udsigt til den fra søens vestlige bred. Her er masser af skrænter og træer, som vi klatre i og leger på, mens vi nemt kan følge med i fuglelivet. Ligeledes findes et kæmpestort træ, hvor årstidernes skifte rigtig kan følges. Om sommeren kan vi kravle i skygge og på regnvejrsdage kan vi søge ly for regnen.

Junglebækken er en lille lavvandet bæk, som løber ud i Nørresø. Her laver børnene dæmninger, sejler med pinde og får våde fødder!! :-) Samme sted finder vi "skrænterne", som er høje nok til at være spændende. Her bliver der leget mange lege og børnene er meget glade for at være der.

Svanesøen er et åbent grønt område, med en lille granbevoksning og en sø, som ligger på Donsvej. Om foråret kan der være svaner i søen. Børnene leger meget inde mellem granene, men det grønne område er også godt til andre forskellige lege. Søen kigger vi på, men ellers må vi ikke røre den.

Svends skov er en skov, som ligger i forbindelse med Ulriksminde på Jordrupvej, her har vi en hytte stående. Skoven blev i 2010 ryddet op - da der lå mange væltede træer. Derfor bruger vi ikke området så ofte for tiden.

Ræveskoven ligger hvis vi går igennem Svends skov og over marken. Her er der ræve- og grævlingegrave, som børnene synes er spændende (og også lidt uhyggelige) at besøge. Der er ikke så mange træer tilbage i skoven efter orkanen, men der er nogle høje skrænter, som giver nogle gode motoriske udfordringer.

4hundremeterskoven er et afvekslende terræn, som ligger mellem Koldingvej og Vester Nebel å. Der er skov, skrænter og en "haletudsedam" - som vi har fået lov at fiske i. I sensommeren er der blommer og æbler, som vi gerne må spise. Børnene finder altid masser af pinde, som de leger med, de bygger huler og gynger i "slyngen" Her er også nemt at finde og studere småkryb og især vinbjergsnegle eller finde et godt sted at snitte.

Pletten er et engdrag tæt på Elkjærholm. Vester Nebel å løber tæt forbi og der løber ligeledes en lille bæk, hvor børnene kan fiske med net o. lign. Stedet kan kun bruges i foråret, da det gror helt til med brændenælder om sommeren.

Spejderhytten Her må vi tænde bål og lege på området ved spejderhytten. Der er en stor grøn græsplæne, hvor børnene rigtig kan tumle rundt.

Byens legepladser der ligger rundt omkring i Vester Nebel benytter vi os også af.Skolens område, det vil sige både skolegården og området nede ved åen, er også områder vi bruger. Det er med til at gøre børnene trygge ved skolen og skolegårdens liv, at de er kommet derovre inden de selv starter i skolen.

Dybvadbro ligger ca. 3 km fra Vester Nebel på vejen ind til Kolding. Her kan vi gå langs den gamle Troldehedebane, hvor der er flere forskellige områder med både træer, skrænter og der er åen, hvor vi nogle gange kan se masser af fiskeyngel. Langs stien er der rigtig mange æbletræer. Der er også landskabsudstillingen i det gamle pakhus - det er altid åben og børnene synes det er spændende at kigge derinde. Vi har nøglen til huset, så vi har mulighed for at gå ind på toilet eller bare gå i tørvejr.

I Kolding besøger vi eksempelvis Marielundskoven, Legeparken, Kolding Hus, Nikolaj for børn og Trapholt.

Frederikshåb og Randbøl hede ligger på vejen til Billund. Frederikshåb plantage er et dejligt skovområde med trærødder, træer og en naturlegeplads. Desuden er der afmærkede stier, som man kan benytte, så det er et sted med mange muligheder. Randbøl hede har verdens største sandkasse, som børnene elsker. Det udfordre børnenes motorik når de kæmper med at komme op af skrænterne og det er med at holde balancen, når vi løber ned igen og mærker at det kilder i maven. Det er også her vi tager på lyngtur hvert efterår.

I Egtved besøger vi også forskellige legepladser ligesom vi nogle gange besøger Billund lufthavn.