Legetøjspolitik

Her i Børnegården har vi den holdning, at børnene har mulighed for at medbringe legetøj hver dag men, at det medbringes på EGET ANSVAR.

Det er vigtigt, at der står tydeligt navn på legetøjet, så vi undgår diskussioner og børn, der er kede af det, fordi de eller vi tager fejl af legetøjet.

Vi mener, at det kan give nogle børn tryghed at have sine egne ting med og at det er med til at skabe sammenhæng mellem hjemmet og institutionen. Eksempelvis et barn, der lige er startet i institutionen, et barn, der har mistet et nærtstående familiemedlem, et barn, hvis forældre er ved at blive skilt – Børn, der alle i en længere eller kortere periode har brug for ekstra tryghed i institutionen, hvilket legetøjet kan være med til at give.

Når vi snakker legetøj skelner vi ikke til hvilket legetøj det er. For nogle kan en bamse/dukke være trygheden eller måske er det yndlingstraktoren eller en nintendo/gameboy, det kan og vil vi ikke sætte regler op for.

Vi har dog enkelte regler. 

• Børnene må ikke medbringe sminke, da det kan indeholde stoffer som er til skade for

børnene – vi har godkendt ansigtsmaling i Børnegården, som vi indimellem bruger. 

• Børnene må heller ikke medbringe den udgave af Nintendo, der indeholder kamera og lydoptager, det har vi valgt af etiske grunde.

• Våben eks. Sværd og pistoler/gevær leger vi med udenfor.

For alt legetøj gælder, at det medbragte legetøj ikke må komme med på ture ud af huset, da vi på ture leger med naturens ”legetøj”. 

Oplever vi problemer, det kan eksempelvis være barnet kommer i mange konflikter, forsøger at ”købe” sig til legekammerater gennem legetøjet eller barnet ikke er i leg med andre børn. I de tilfælde går vi i dialog med jer forældre, for at vi sammen kan finde en løsning, der er bedst for det enkelte barn, det kan eks. være at barnet i en periode ikke medbringer legetøj eller det begrænses til en dag i ugen. Ligeledes er det vigtigt hvis I oplever konflikter i forhold til legetøj, at I kontakter stuens personale, så de kan tage hånd om dette.

Konflikter blandt børnene i forhold til legetøj vil ikke medføre et forbud mod legetøj – hverken på en stue eller i huset, ligeledes er det heller ikke muligt at en enkelt stue laver deres egne regler i forhold til legetøj.

Legetøjets omfang må ikke være mere end at barnet uden problemer kan opbevare legetøjet på sin garderobeplads. 

Om jeres barn medbringer legetøj eller ej er jeres beslutning som forældre. 

Personalet bruger ikke tid på at lede efter legetøj der på den ene eller den anden måde er blevet væk samtidig er Børnegården ikke erstatningspligtig overfor legetøj, der går i stykker eller bliver væk. Legetøjet medbringes på eget ansvar. 

Brug den sunde fornuft og tænk på at der er mange "brugere" i en institution.